Omogućuje vam da znate kako se Google roboti

Posljedice greške 404

Prvo, korisničko iskustvo se pogoršava. Kada vidi grešku 404, korisnik odmah zatvara stranicu i često se niti ne vraća na stranicu. Drugo, negativno utječe na SEO. Ključne riječi postavljene na stranicu koja ne radi su izgubljene. Treće, vidljivost u rezultatima pretraživanja se pogoršava. Četvrto, roboti za pretraživanje nerado posjećuju stranice koje imaju mnogo neispravnih stranica, što uzalud troši proračun za indeksiranje.

Kako pronaći stranice s pogreškom 404

Postoje sljedeće mogućnosti:

  1. Žaba koja vrište .To je glavni alat s kojim biste trebali početi analizirati pogreške 404, iako to može biti bilo koji drugi skener, na primjer, Sitebulb, OnCrawl, itd. Ovi alati vam omogućuju provođenje dubinske analize web mjesta. Prikazuju sve informacije o statusu, uključujući 404.

    Uzmimo Screaming Frog kao primjer. Potrebne informacije nalaze se u kartici Response Codes. Da biste vidjeli točnu lokaciju svake pogreške 404, trebate kliknuti na određeni URL, a zatim provjeriti karticu Inlinks.

     

    Pomoću alata Screaming Frog također možete pronaći pogreške 404 iz vanjskih izvora.

  2. Google Search Console .Neispravnu stranicu možete vidjeti u Google Search Consoleu. Nažalost, GSC ne prikazuje potpuni popis problematičnih podstranica, iako bi bilo dobro pogledati poruke u odjeljcima “Pogreška” i “Izuzeto”.

    Za analizu odgovora 404 vrijedi se usredotočiti na popis podstranica označenih ovako:

    • poslani URL nije pronađen (404);
    • eksplicitna pogreška 404;
    • nije pronađeno (404).

    Osim toga, za pogreške s ovim kodom također vrijedi pogledati URL-ove uključene u popis podstranica označenih kao “Pogreška indeksiranja” i “Poslani URL sadrži pogreške indeksiranja.”

  3. Analiza zapisnika poslužitelja. kreću vašom web stranicom. Vrijedi ih proučiti kako vaš proračun za indeksiranje ne bi bio uzalud potrošen. Na ovaj način možete pronaći stranice koje su posjetili roboti za pretraživanje, ali su vratili 404.

    Jedan od alata koji se koristi za analizu dnevnika je Screaming Frog. Bolje je uvesti unutar zadnjih 30 dana.

    Također se koristi alat File Log Analyzer. To je intuitivno. Nakon preuzimanja zapisa, možete vidjeti grafikon s distribucijom kodova odgovora poslužitelja. Za detaljniju analizu trebate otići na karticu URL-ovi. Tu će biti informacija o tome koliko često botovi posjećuju stranicu i koji status koda vraćaju. Kao dio vaše analize, također je vrijedno pažljivo pogledati stranice koje pokreću odgovor poslužitelja 301, jer mogu preusmjeravati na stranice s odgovorom poslužitelja 404 ili uzrokovati kružna preusmjeravanja.

  4. Karta .xml .Također je preporučljivo provjeriti Sitemap za moguće pogreške 404. Ovo je posebno važno za resurse čije se karte web-mjesta ne ažuriraju automatski. Mogu sadržavati velik broj davno izbrisanih URL-ova. Informacije o sadr Baza podataka e -pošte za funkciju posla žaju Sitemapa mogu se lako provjeriti u GSC-u. Međutim, u ovom alatu prvo morate dati URL karte .xml. Izvješće će pokazati status slanja ili indeksiranja. Ako je karta web-lokacije uspješno obrađena, možete vidjeti njen status u indeksu, a zatim analizirati odjeljak s pogreškama ili iznimkama.
  5. Google Analytics .Podstranice koje vraćaju status 404 također se mogu pratiti pomoću Google Analyticsa. Međutim, ovaj će alat prikazati samo neispravne/izbrisane podstranice koje je korisnik pokušao posjetiti. Da biste ih pratili, možete postaviti posebno pravilo u Google upravitelju oznaka (GTM). Aktivirati će se svaki put kada korisnik dođe na stranicu s pogreškom.

Načini ispravljanja pogreške 404

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Sve stranice koje ne rade moraju se učitati u Excel datoteku. Budući da se podaci prikupljaju iz različitih izvora, vjerojatno će se ponavljati, možda čak i više puta. Možete ih ukloniti pomoću značajke Uklanjanje duplikata ugrađene u Excel. Zatim se dobi Sijaintilaajennuksen päivitykset – Manuaalisesti syötettyjä osoitteita ei enää tueta veni popis URL-ova mora prenijeti na Ahrefs. Tamo također gledaju ključne riječi za koje se podstranice prikazuju i broj vanjskih poveznica koje vode na njih. Ove informacije će vam omogućiti filtriranje važnih stranica. Osim toga, na njih prije svega trebate obratiti pozornost.

Kako se riješiti greške 404

Najlakši način je preusm afb directory jeravanje s nefunkcionalnih podstranica na aktivne i tematski slične. Preusmjeravanje prenosi težinu stranice s pogreškom na preusmjerenu. To osigurava da se ključne riječi ne izgube kako bi ih korisnici vidjeli u rezultatima pretraživanja.

Važno je pravilno odabrati podstranice na koje će biti preusmjerena pogrešna adresa. Ako se vrati pogreška 404, najbolje je povezati se s drugim sličnim proizvodom. Ako toga nema, onda postave na stranici kategorije kojoj je pripadao. Ista situacija vrijedi i za postove na blogu. Neispravnu vezu koja vodi do članka najbolje je preusmjeriti na drugu objavu na sličnu temu koja se može pojaviti za slične ključne riječi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *