8 + 1 Základní znalosti (které vám nikdo neřekne), abyste to digitálně rozhýbali

Koupili jste si knihu od Steva Kruga kvůli uživatelské zkušenosti, Avinashovy cihly máte z poloviny hotové, ale každou chvíli je oprášíte (ano, teď) a znáte celou teorii The Art of SEO nazpaměť, ačkoli občas tě to mrzelo.

Pokud jste jedním z pokročilých členů třídy, máte skupinu na Facebooku nebo Linkedinu, trollí účet na Twitteru a sledujete Ne bez mých cookies, abyste byli o všem informováni. Pokud sledujete @bruroar na Twitteru, jste již skutečný umělec.

Ale ve skutečnosti na tom všem v digitálu vůbec nezáleží

Protože pokud to chcete Zvláštní vedení OPAKOVAT, potřebujete další sadu dovedností, velmi specifické magisterské tituly, které nezahrnují SEO, SEM, SM, CRO, UX, UI, HTML, CSS nebo AW. Procházejí FLOW .

Pro PETARLO potřebujete vědět toto :

Obsah Skrýt ]

  • 1. Udělejte GIF, který MOLEN MAZO
  • 2. Kresli, i když to děláš špatně
  • 3. Udělejte prezentace těch minimalistických, které jdou ven
  • 4. Mluvte tak, aby bylo příjemné slyšet
  • 5. Vytvořte video jako Coppola (ale lepší)
  • 6. Vytvořte kopii srdcem
  • 7. Blogování dobře
  • 8. Být vynikající v Excelu
  • Bonus: Seznamte se s přáteli

1. Udělejte GIF, který MOLEN MAZO

Protože pokud dokážete udělat průzkum klíčových slov, SEO audit a ztrojnásobit návštěvy webu, budete i nadále tím ošklivým přítelem stážisty, který sedí vedle vás a za 2 minuty vytvořil virální GIF Celie Villalobos hrající Candy Crush a dělá to na Twitteru a lidé na forumcoches dělají vlny. Je to smutné ale je to tak.

Zvláštní vedení

Takže už čtete pár návodů a vystavujete se nebezpečí, že vás druhý den politik/fotbalista/novinář zpacká. Je tam zlato.

Můžete začít s některými základními průvodci a jít odtud.

 

2. Kresli, i když to děláš špatně

Není důležité jen vědět, jak vizuálně hoe seo  vyjádřit své nápady, dělat makety nezbytné v UX, načrtnout rozhraní, zdroje a nakonec, pokud máte pocit, že umíráte, oddejte se ilustraci a staňte se milionářem a muži po vás touží. a ženy vám závidí. Nebo naopak.

Kromě toho odstraňuje to ošklivé, jednoduché, naivní . Většina lidí to používá jako komediální zdroj nebo k výrobě dalšího obsahu, ale pokud jste v tom špatní, můžete to použít jako dokonalou výmluvu, jak skrýt svůj nedostatek talentu .

 

3. Udělejte prezentace těch minimalistických, které jdou ven

Protože standardním komunikačním crb directory  prostředkem v agentuře, klientovi či poradně, kde skončíte, není mluvené slovo, dokonce ani email. Je to PPT . A nestačí ovládat Powerpoint a Keynote na úrovni páté třídy a prezentaci, kterou jste udělali na přítocích Tagus s Comic Sans, ze které vám krvácely oči.

Díky bohu, že existují lidé, kteří se tomu věnují a mohou nám pomoci.

 

4. Mluvte tak, aby bylo příjemné slyšet

Nebo co je to samé, že když jdete prodat projekt, lidé si nemyslí, že nevíte, o čem mluvíte. I když ho nemáte.
Protože bez ohledu na pozici, kterou zastáváte, je nezbytné vědět, jak komunikovat ústně, i když jen proto, abyste poskytli soundtrack k prezentaci, na které jste právě pracovali.

Mluvte dobře, mluvte artikulovaně, ani moc, ani málo, ale když je to nutné, naučte se při mluvení hýbat, mluvte tak, aby vás bylo dobře slyšet, ani hlasitě, ani tiše; Že když se chystáte něco říct v chaotickém kurníku, kterým bývají porady mezi agenturou a klientem nebo týmové porady, lidé ztichnou a poslouchají.

Naučte se mluvit s někým, koho vůbec neznáte. Naučte se mluvit před kamerou : je to těžší, než se zdá, a v den, kdy budete muset absolvovat webinář, mi budete donekonečna děkovat za to, že jsem cvičil, abych nevypadal jako Raymanův pomalý bratranec.

5. Vytvořte video jako Coppola (ale lepší)

Protože ti, kteří v roce 2015 netočí videa, buď rezignovali na téma obsahu, nebo jsou velmi pozdě.

YouTube je momentálně králem internetu, ale video na Facebooku se také stalo skvělou možností, jak vytvořit zapojení.

V tomto scénáři je nejen nutné umět mluvit a pohybovat se před kamerou, aniž by někdo byl na druhé straně (což je prvních 200krát děsivé), ale je také nezbytné ovládat nahrávací software (kameru a obrazovku). ), umět upravovat a mít základní znalost skriptu . Nemusíte být Nacho Vigalondo svého okolí, stačí vědět, jak vytvořit něco zábavného pro video, aniž byste museli improvizovat.

Jako bonus vás postprodukční programy jako After Effects dokážou odlišit od ostatních, ale také se nezblázníme.

6. Vytvořte kopii srdcem

Protože psát bez chyb není všechno. Musíte dobře komunikovat, mluvit jazykem svého publika a přenášet tónem a hlasem, který hledáte.

V tomto bodě předpokládáme, že píšete dobře: bez chyb, syntaktických chyb nebo interpunkčních chyb. Pamatujte, že vkládání čárek navíc do textu, jako by to byly ozdoby na pečivo, není správné psaní.

Být dobrou kopií samozřejmě znamená znát rozdíl mezi psaním příliš mnoho, psaním tak akorát a psaním příliš málo.

Pokud nevíte, kde začít, možná je blog Maider Tomaseny dobrým místem, kde začít.

7. Blogování dobře

Nezáleží na tom, zda to děláte na svém blogu, prostřednictvím blogování pro hosty nebo jste králem Medium nebo LinkedIn; Psaní zůstává jedním z nejjednodušších způsobů, jak získat digitální identitu. I když je to kvůli velmi nízkým překážkám vstupu.

A co víc, tyto nízké překážky vstupu vám umožní být známý na tisících blogů ve stovkách odvětví. Ne každý má kanál pro slideshare, YouTube nebo SoundCloud: blogy jsou stále populárnější v profesionálním prostředí a téměř všechny přijímají vysoce kvalitní obsah .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *