Топ 10 на най-добрите безплатни CRM за стартиращи компании

Спомняте ли си, когато всички си мислехме, че това ще бъде по-голям проблем в зряла възраст, отколкото всъщност е?

Е, може би ямите с плаващи пясъци не се появяват магически на паркинга на Walmart, докато вървите, за да вземете хранителни стоки, но CRM, от друга страна, са навсякъде. Това е като газене през плаващи пясъци и с всяка стъпка потъвате все по-дълбоко в CRM.

За щастие, нашето ръководство е тук, за да ви помогне да излезете от калта и да ви върне на правилния път при избора на най-добрия CRM софтуер за стартиращи компании. Защото, честно казано, имате много неща в чинията си в момента, последното нещо, от което се нуждаете, е да сте заседнали в CRM плаващи пясъци.

Защо стартиращите компании имат нужда от CRM?

Стартиращите компании обикновено се управляват само от основателя (или основателите) на компанията в началото, като само един или двама души се занимават с всеки аспект на бизнеса. Те се различават от малкия бизнес по това, че обикновено са по-ориентирани към технологиите и са фокусирани върху идея или бизнес модел, който има потенциала да се развива експоненциално за кратък период от време.

Може би току-що сте стартирали бизнеса си и последното нещо, което искате да направите, е да похарчите повече пари. Стартиращите фирми обикновено имат ограничени бюджети и трябва да бъдат креативни, когато става въпрос за харчене, за да увеличат възможно най-много долари.

CRM съществуват от дълго време и може да изглежда като нещо запазено само за големия бизнес. В крайна сметка, ако току-що сте започнали бизнеса си, вероятно нямате стотици или хиляди клиенти.

Така че защо вие, като стартиращ бизнес, инвестирате в CRM?

Простият отговор е, защото CRM ви помага да организирате и управлявате вашето стартиране от самото начало и ще расте заедно с бизнеса ви, докато печелите повече клиенти, служители и процеси на работния процес.

Накратко, CRM може да помогне на вашето стартиране:

Имайте по-добра организация чрез управление на контакти, управление на водещи клиенти, управление на работния процес и автоматизация
Осигурете по-добра поддръжка на клиенти с 360-градусови изгледи на всеки клиент
Обединете различни отдели, докато компанията расте
Вземете по-добри и по-информирани решения, като използвате данни
Какви ключови характеристики имат CRM за стартиращи фирми?
Стартиращите компании имат малък екип от хора и бързо може да стане трудно да се управлява растежа. CRM предоставя ключови функции на вашето стартиране чрез:

1. Достъпност
Отминаха дните на управлението на данни, привързано към вашето бюро. С мобилен CRM вие и вашият екип можете да актуализирате записи, да проследявате напредъка и да имате достъп до важна информация за клиента отвсякъде. Тази лесна за стартиране гъвкавост ви гарантира, че винаги сте в крак с нещата, дори когато жонглирате със срещи, конференции и това решаващо пиене на кафе.

3. Генериране на потенциални клиенти
Подхранването на вашия канал за продажби е от съществено значение за всяко стартиране. Потърсете функции като оценяване на потенциални клиенти, което дава приоритет на обещаващи потенциални клиенти въз основа на конкретни критерии. Интегрирането с инструменти за улавяне на потенциални клиенти и платформи за автоматизация на маркетинга също може да изведе вашия обхват на следващото Изпълнителен списък на ниво С ниво. Тези функции дават възможност на вашия екип да се съсредоточи върху най-квалифицираните потенциални клиенти, да оптимизира усилията им и да наблюдава как вашата клиентска база разцъфтява.

Изпълнителен списък на ниво С

Автоматизация

Най-добрият CRM софтуер за стартиращи గ్లోబల్ మార్కెట్ నుండి మీ స్వం компании включва интелигентни инструменти. GHза автоматизация, за да освободите ценното си време и ресурси. От изпращане на персонализирани имейл последователности. D до планиране на последващи задачи, автоматизацията обработва повтарящи. S се процеси, позволявайки на вашия екип да се съсредоточи върху дейности с голямо въздействие. Този подход за инструменти за продажби за стартиращи фирми ви позволява да ew leads мащабирате. Qефективно операциите си и да посветите енергията си на изграждане на процъфтяващи взаимоотношения с клиенти.

5. Комуникации
Ефективната комуникация е от решаващо значение и най-добрият безплатен CRM за стартиращи фирми е този, който централизира всички комуникации. Обаждайте се, изпращайте текстови съобщения, управлявайте имейли и участвайте в незабавни съобщения – всичко това в една и съща платформа. Това елиминира необходимостта от жонглиране с множество инструменти и. Dгарантира, че всички са на една и съща страница, насърчавайки безпроблемно сътрудничество и унифицирано клиентско изживяване.

Продажбите в спад? Ringy ви дава необходимите инструменти и гъвкавост. Aза да привличате потенциални клиенти, да се ангажирате с тях и да ги превръщате в клиенти.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *