Googlen alku on vuodelta 1995. Siitä lähtien Tehokkaat tämä hakukone on onnistunut nousemaan vertailukohdaksi omilla ansioillaan. Me kaikki käytämme sitä joka päivä, mutta saammeko siitä kaiken irti? Tulemme näkemään sarjan Googlen komentoja ja toimintoja tehokkaampien hakujen suorittamiseksi, joiden avulla voimme tarkentaa enemmän löytääksemme tarvitsemamme.
Tehokkaat hakustrategiat
Käytä Google-välilehtiä . Kun teemme hakua, alamme useimmiten lukea tuloksia yksitellen, kunnes löydämme sellaisen, joka tyydyttää meitä. Ennen sitä voimme kysyä itseltämme: mitä me todella haluamme etsiä? Googlella on sarja “välilehtiä” (merkitty kuvassa punaisella), jotka auttavat meitä olemaan tarkempia haussa:
Ehkä meidän täytyy nähdä kuvia, uutisia, videoita, lentoja, videoita. Jokainen välilehti tarjoaa haun eri alueilla.
Tehostaaksemme hakuamme entistä
Tehokkaammin Google tarjoaa meille myös erilaisia työkaluja:
Näemme, kuinka “Työkalut”-välilehden napsautuksen jälkeen näkyviin tulee valikoita, joiden avulla voimme muuttaa Osta joukkoviestipalvelu hakukieltä sekä päivämäärää, jolloin hakua rajoitetaan ja halutaanko etsiä “Kaikki tulokset” -kohdasta vai muuttaa “Kirjaimellisesti” (joka tekisi haun täsmälleen hakukenttään kirjoittamillamme sanoilla).
Älä sisällytä vastausta hakuun
Parempi esimerkillä: kuvitellaan, että uskomme, että seuraava Black Friday on 26. marraskuuta, mutta emme ole varmoja ja teemme haun “Black Friday on 26. marraskuuta”. Tässä tapauksessa saatamme saada tuloksemme tai voimme löytää tuloksia toisesta vuodesta, jolloin Black Friday osui tuolle päivälle. Olisi parempi etsiä “milloin on musta perjantai”.
Kaikki järjestyksessä Järjestys
jossa käytämme hakusanojamme, voi myös vaikuttaa siihen, teemmekö tehokkaan haun Googlessa vai meidän on päästävä toiselle vai kolmannelle tulossivulle. Esimerkiksi: saamme hyvin erilaisia tuloksia, jos haemme sanalla “vihreä vesi” (jossa tulos liittyy enemmän väriin) kuin jos haulla on “vihreä vesi” (tässä tapauksessa tulokset voivat olla enemmän suuntaan vedenpuhdistuskäsittely).
Ei liian yleispätevä. Joskus haluamme tehdä haun, joka ei kavenna tuloksia liikaa, mutta joskus on parempi olla tarkempi. Jos esimerkiksi haemme sanalla “etäisyys Madridiin”, Google varmasti tarjoaa meille etäisyyden sijainnistamme. Mutta ehkä suunnittelemme matkaa tai saatamme olla eri paikassa, josta lähdemme Madridiin, kun sen aika tulee. Tehokkaampi haku olisi ollut “etäisyys Granadasta Madridiin”.
Hakukomennot
Lainaukset . Voimme käyttää lainausmerkkejä, kun haluamme etsiä lauseita kirjaimellisesti. Tästä on hyötyä, kun instagram attacks tiktok by launching reels muistamme tietyn lauseen (esimerkiksi iskulauseen, kappaleen osan tai tekstin osan), mutta emme muista tarkalleen, mihin se liittyi.
API:n testaamiseen on olemassa lukuisia ratkaisuja. Monet niistä tarjoavat enemmän ratkaisuja (suunnittelusta, testauksesta, julkaisusta ja jopa kaupallistamisesta). Jotkut niistä ovat:
- Postimies . Se on alusta, joka mahdollistaa sekä API:iden kehittämisen että testauksen. Sen avulla voit automatisoida manuaaliset testit ja integroida ne kehitykseen. Tätä käytämme myöhemmin.
- Saippua-ui. Se on erittäin täydellinen työkalu, jonka avulla voit testata sekä REST- että SOAP-palveluita. Se on yksi niistä, jotka tarjoavat eniten mahdollisuuksia.
- Katalon . Se on yleensä testaukseen suunniteltu ohjelmisto, jonka toimintojensa joukossa on REST API -testaus.
- TestNG on Junitiin ja NUnitiin perustuva testauskehys
- Apache Jmeter on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on suunniteltu sekä verkkosovellusten että muuntyyppisten sovellusten testaamiseen. Mahdollistaa testauksen ja mittausten suorittamisen skriptien avulla.
- APIary on Oraclen ratkaisu API:n kehittämiseen ja testaamiseen. Mahdollistaa suunnittelun ja testauksen ennen käyttöönottoa.
- Googlen Apigee on työkalu sovellusliittymien suunnitteluun, analysointiin, testaamiseen ja skaalaukseen.
Mainituista valitsemme Postmanin, koska se on yksi niistä, joilla on vähiten oppimiskäyrä ja koska sen käytön aloittaminen vaatii hyvin vähän konfigurointia.
Poissuljetut sanat Yksi
hakuja tehostavista komennoista on vähennysmerkki “-”, jonka avulla voimme jättää sanan pois hausta. Se on tarkoitettu tapaukseen, jossa haluamme etsiä tuloksia, jotka sisältävät yhden tai kaksi sanaa, mutta eivät toista tiettyä sanaa.
Jokerimerkki. Toinen tapaus, joka meillä saattaa olla, on lauseen osan muistaminen, mutta ei sen kokonaisuutta. Voimme etsiä lisäämällä jokerimerkin, jossa on *-merkki. Esimerkiksi haulla “* ja mangosalaatti” saamme tuloksia salaateista, joissa on yksi ainesosista mango ja mikä tahansa muu (kurpitsa, avokado, rucola…).
“TAI”-komento . Voimme myös käyttää “OR”-komentoa, joka etsii tuloksia kahden vaihtoehdon välillä. Esimerkkinä uae phone number voisi olla haku “koiranruoka TAI kissanruoka”, joka hakee sivuja, joilla on “koiranruoka”, sivuja, jotka sisältävät “kissanruokaa”, tai sivuja, jotka sisältävät molemmat termit.
“AND” -komento . Toisaalta “ja”-komento etsii tuloksia, jotka sisältävät molemmat termit. Esimerkiksi “Bill ja Microsoft” hakee verkkosivustoja, jotka sisältävät termit “Bill” ja myös “Microsoft”.
Hae sivustosta . Rajoittaaksemme haut verkkosivustolle, meidän on käytettävä vain “site” -komentoa. Esimerkiksi “site:idento.es seo” hakee termillä “seo” sivustosta “idento.es”. Hyvä tapa tehdä tehokkaita Google-hakuja, eikö?
Aiheeseen liittyvät tulokset . Jos tunnemme verkkosivun ja haluamme etsiä siihen liittyviä sivustoja, meidän on käytettävä “related”-komentoa. Saadaksemme tietoja McAfeeen liittyvistä sivustoista käytämme “related:mcafee.com”.
Muita työkaluja tehokkaaseen Google-hakuun
Passiiviset haut. On olemassa tapa saada Google etsimään meitä, ja se on ajoittaa hälytyksiä. Tätä varten voimme osoitteesta ilmoittaa avainsanan, josta saamme ilmoituksen sähköpostiimme aina, kun valitsemamme avainsanan sisältävä verkkosivu julkaistaan.
Hakuasetukset . Sivustolla voimme myös määrittää, miten hakumme tehdään, jotta ne olisivat tehokkaita. Voimme esimerkiksi aktivoida turvallisen haun suodattimen (jos jaamme tietokoneen alaikäisten kanssa), valita, että napsautetut tulokset avautuvat uuteen ikkunaan, tai antaa haun automaattisen täydennyksen auttaa tai ei.
Hauskoja hakuja
Olemme nähneet useita tapoja tehostaa Google-hakujamme, mutta voimme myös tehdä niistä hauskoja. Google on sisällyttänyt joukkoon “pääsiäismunia”, jotka aktivoidaan tietyillä hauilla. Jätämme sinulle joitakin niistä ilman selitystä siitä, mitä ne aktivoivat, jotta voit yllättyä. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa seuraavat sanat hakukenttään:
- Vinossa
- Festivus
- Z tai r kahdesti
- Google vuonna 1998
- kolme peräkkäin
- Pacman
- Päät tai hännät
- vilkku html
- Marquee html
- Tee tynnyrirulla
- Heitä noppaa
- spinner
- Kerning
- miinanraivaaja