Leasing poslovne opreme: stvari koje morate znati!

Ako vaša tvrtka koristi vozila, strojeve ili bilo koju drugu vrstu opreme, možda razmišljate o leasingu poslovne opreme kao načinu smanjenja mjesečnih plaćanja. Leasing poslovne opreme može biti solidan način opskrbe zaposlenika onim što im je potrebno za obavljanje posla, ali nije nužno dugoročno najisplativiji.

Prije nego potpišete ugovor, važno je upoznati se s prednostima i nedostacima. Ovdje je sve što trebate znati o leasingu poslovne opreme.

Što je leasing poslovne opreme?

Leasing poslovne opreme je vrsta financiranja Kupite Bulk SMS uslugu koja pomaže vlasnicima malih poduzeća u najmu opreme, kao što su teški strojevi ili vozila. Zakupi dolaze s određenim vremenskim trajanjem. Nakon što istekne ugovor o najmu, morat ćete ga vratiti, kupiti ili obnoviti ugovor o najmu.

Leasing poslovne opreme razlikuje se od financiranja opreme — što uključuje uzimanje zajma za kupnju opreme, korištenje iste kao kolaterala i otplatu zajma na određeni rok. Nakon što se ugovor isplati, posjedujete stroj.

Ova vrsta leasinga dolazi s nižim mjesečnim ratama, ali je i dugoročno skuplja od financiranja. Na kraju mandata morat ćete vratiti opremu umjesto da je imate mogućnost zadržati ili prodati.

kupiti masovnu sms uslugu

Kako funkcionira leasing poslovne opreme?

Leasing poslovne opreme funkcionira [ДАСЛЕДАВАННЕ] Звычкі пакалення Z у сацыяльных сетках kao ugovor o najmu. Omogućuje vlasnicima tvrtki iznajmljivanje opreme, kao što su vozila i strojevi, od dobavljača na određeno vrijeme, nakon čega će oprema biti vraćena dobavljaču.

Poslovni model leasinga opreme uključuje sklapanje ugovora s financijskim poduzećem ili dobavljačem. Pojedinosti o tome koliko dugo ćete ga moći koristiti i koliko ćete plaćati svaki mjesec bit će navedene u ugovoru.

Važno je imati na umu da je najam opreme privremen. Kada to razdoblje završi, morat ćete odlučiti želite li kupiti opremu, obnoviti ugovor ili pronaći drugog dobavljača.

Financiranje poslovne opreme funkcionira na drugačiji način. Ovim rješenjem dobit ćete kredit za kupnju opreme koji ćete s vremenom otplatiti. U suštini, plaćate za posjedovanje imovine koju zatim možete koristiti kao kolateral, nastaviti koristiti, prodati ili više.

Koje su prednosti i nedostaci leasinga poslovne opreme?

Znate da vašem poslu treba nova oprema, ali niste bbb org sigurni je li leasing pravi način da je nabavite. Kako možete donijeti pravu odluku? Pogledajte prednosti i nedostatke leasinga opreme kako biste shvatili je li to pravi potez za vas ili bi alternativa poput financiranja opreme mogla biti bolji način.

Što je faktor plaćanja najma?

Faktor plaćanja najma, koji se naziva i faktor stope najma, odnosi se na redovno plaćanje najma kao postotak ukupnih troškova najma opreme. Predstavlja obaveznu uplatu koju ćete morati plaćati na mjesečnoj osnovi za svoj najam.

Zajmodavci mogu odrediti faktor zakupnine na više načina, ali će obično uzeti u obzir sljedeće:

Trenutna vrijednost opreme
Stopa amortizacije opreme
Kamatna stopa
Duljina najma
Svoju mjesečnu uplatu možete izračunati množenjem faktora najma i trenutne cijene opreme koju želite uzeti u zakup. Na primjer, ako dobijete faktor najma od 0,025, a dio opreme košta 10 000 dolara, vaša mjesečna uplata bi bila 10 000 x 0,025 = 250 dolara .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *