[Potpuni vodič] iOS web Push obavještenja: pregled, postavljanje i optimizacija prakse u 2024.

Sa izdavanjem iOS-a 16.4, Apple je osnažio kompanije da počnu komunicirati s korisnicima putem iOS web push obavijesti. Ovo je bila dugo očekivana funkcija koju je Apple najavio tokom WWDC 2022 . Sada su web push obavještenja dostupna za pretraživače Safari, Edge i Google Chrome na iPhone/iPad-u sa iOS/iPadOS-om 16.4 ili novijim.

Dokazano je da web push obavještenja nude veći angažman i stopu klikanja od ostalih obavještenja. Dakle, ako također želite iskoristiti push notifikacije iOS web aplikacije , onda čitate pravi članak. U ovom vodiču ćemo otkriti sve o web push obavijestima, uključujući princip rada , upute za postavljanje i prakse optimizacije . Dakle, idemo pravo na to!

Dio 1. Sve što trebate znati o web Push obavještenjima

iOS 16 je najavio Apple 6. juna 2022. na Worldwide Developers Conference (WWDC) i objavljen 12. septembra 2022. Donio je najveće ažuriranje zaključanog ekrana, opciju za uređivanje u porukama, uveo je iCloud Shared Photo Library , ažurirana obavještenja i još mnogo toga. Kasnije je također predstavio iOS web push obavijesti s izdavanjem iOS-a 16.4 u martu 2023.

EngageLab Web Push Notifications PC

1. Web Push obavještenja: definicija i funkcionalnost

Web push obavijesti su poruke/obavijesti koje primaju korisnici koji su se odlučili za primanje takvih ažuriranja s web stranice ili web aplikacije. Obavijesti su mala upozorenja koja se pojavljuju na isti način kao i obavještenja drugih aplikacija direktno na uređaju korisnika.

Na primjer, web stranica može poslati kratku web push obavještenje za iOS kako bi ažurirala korisnike o novoj funkciji ili ih obavijestila o ograničenoj ponudi.

Jednostavnim riječima, glavna funkci Liste faksa onalnost web push obavijesti je da služe kao trenutni kanal komunikacije između web stranice i korisnika. On pruža način na koji web stranice upozoravaju

Liste faksa

korisnike na ponude, prenose poruke ili daju druge korisne informacije.

2. Web Push obavještenja naspram dru tsy hitanao ve fa miakatra ny fanjifana gih vrsta obavještenja: ključne razlike
Web push obavijesti su slične push obavijestima aplikacija, ali se mnogo razlikuju od obavještenja putem e-pošte i SMS-a. Hajde da rasvijetli atb directory mo ključne razlike između web push obavijesti i drugih vrsta obavijesti:

Mehanizam isporuke
Web push obavijesti mogu se pojaviti na traci obavijesti na uređajima korisnika čak i kada ne koriste web stranicu. S druge strane, obavještenja putem e-pošte stižu u sandučiće e-pošte, dok se SMS obavještenja šalju na brojeve telefona.

Web push obavještenja ostaju vidljiva na korisnikovom

uređaju sve dok se ne uklone. Obavještenja putem e-pošte i SMS-a mogu se spustiti na listu ako korisnik primi više e-poruka ili SMS-a.

Zahtjev za uključivanje
Web push obavijesti šalju se samo onim korisnicima koji su se odlučili za primanje takvih obavještenja. Međutim, e-mail i SMS obavijesti se često šalju bez prethodnog pristanka u mnogim zemljama. Sada postoje stroži propisi u vezi sa slanjem neželjenih obavještenja, ali neki dijelovi svijeta još uvijek imaju relaksirane propise.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *