Kuidas saab veebipood Ringostati abil kasumit suurendada

Jälgige reklaamikõnede allikaid Kui poes saab ostu sooritada mitte ainult ostukorvi, vaid ka telefoni teel, tekib huvitav olukord. Kasutajad tulevad saidile reklaamide, orgaanilise otsingu või sotsiaalvõrgustike kaudu ja lahkuvad, näiliselt midagi ostmata. Vähemalt nii näeb see välja veebianalüütikasüsteemide vaatenurgast, mis ei suuda kõnesid jälgida. Teadmata, mida reklaam kliente toob, kulutavad veebipoed raha kõikidele reklaamimeetoditele järjest. Ja osa sellest on asjata. Seetõttu peate telefoni teel kõnede allikaid analüüsima ja selleks peaksite kasutama kõnede jälgimist . Coltracking on tehnoloogia, mis ühendab klientide kõned reklaamiga, millest nad telefoninumbri ära tundsid. Veebireklaam kasutab tavaliselt dünaamilist kõnede jälgimist, mis töötab järgmise põhimõtte kohaselt.

Veebipoodi siseneb viis kasutajat;

Neile kõigile näidatakse erinevaid telefoninumbreid – kõnede jälgimine asendab need automaatselt; üks klient otsustab helistada ja tellib näiteks kraanikausi; kõnede jälgimise kirjed: nad helistasid numbrile, mida külastaja allahindluste kampaaniast ostke mobiiltelefoni numbri müügivihje nägi – ta tuli palvega “osta valamu odavalt”. Kuidas veebipood kasumit suurendada, dünaamiline kõnede jälgimine Saadud teavet analüüsides saame teha järelduse konkreetse reklaami efektiivsuse kohta. Kui küsite kliendilt lihtsalt, kuidas ta poest teada sai, on vastus tõenäoliselt abstraktne: “Internetist”. Kuid kõnede jälgimise abil saate täpselt teada, millisest Interneti-osast selle müügivihje saite. Vaatame kõnede jälgimise väärtust oma kliendi, autoosade kaupluse näitel.

Google Analytics näitas talle, et neli kasutajat tulid saidile

Ostke mobiiltelefoni numbri müügivihje

Päringuga „patareid”, kuid ükski külastus ei toonud kaasa ostu. Lihtne on järeldada, et reklaamiakud raiskavad teie reklaamieelarvet. Kuid poes oli kõnede jälgimine juba seadistatud ja see salvestas kaks sihitud kõnet akude päringu jaoks. Selgeks saab, et reklaam töötab ja kampaaniat on veel vara välja lülitada. Kuidas saab veebipood kasumit suurendada. Milliseid andmeid kõnede jälgimine näitab? Suurendage Ringostati kõnede jälgimise abil what is futures market making reklaamimise tõhusust Uurige, millised allikad toovad kõnesid – kuni märksõnani kontekstuaalses reklaamis Test tasuta Peida oma võltstelefoninumber Nad ütlevad sageli: “Senomil tähendab, et ta on raha teeninud.” Ja kõnede jälgimine võimaldab teil ka raha säästa.

Peaasi on kasutada teenust, millel on allpool

Nagu me juba ütlesime, töötab kõnede jälgimine võltsnumbrite abil. Ja nende arv sõltub saidi liiklusest. Näiteks kui ettevõttel on 10 asendusnumbrit ja saiti külastab 11 kasutajat, näevad kaks neist sama telefoninumbrit. See võib statistikat moonutada. Kujutagem nüüd ette poodi, mille liiklus on 10 miljonit kasutajat kuus. Dünaamilise kõne jälgimise korrektseks toimimiseks vajab see vähemalt 2000 numbrit. Sellise komplekti ülalpidamine on ebamõistlikult kallis, kuid te ei taha statistikat kaotada. Selle probleemiga puutusime kokku, kui ühendasime th phone numbers veebipoe MOYO kõnede jälgimise ja leidsime lahenduse, mis sobib igas suuruses e-kaubandusega tegelevale ettevõttele. Veebilehel olev telefoninumber on peidetud nupu “Näita numbrit” alla ja asendus toimub ainult selle nupu vajutamisel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *