4 най-добър софтуер за управление на продажбите

Никой никога не е казвал, че управлението на екип от търговци ще бъде лесно…

Управлението на продажбите изисква набор от напълно различни умения от самите продажби и много различен подход към работата.

Също толкова важно обаче е използването на специализиран софтуер, който да ви помогне да управлявате вашия търговски екип.

В тази статия ще разгледаме седем

Какво представлява софтуерът за управление на продажбите?
Софтуерът за управление на продажбите е всякакъв вид софтуерен инструмент, който лидерите в продажбите използват, за да извлекат максимума от своя екип. До голяма степен той се фокусира върху отчитането на продажбите, което позволява на мениджърите да разгледат:

Разбира се, има и други налични инструменти за допълване на тези способности.

Инструментите за разговорно разузнаване, например, помагат на лидерите в продажбите да разберат какви действия, дейности и умения отличават техните най-добри изпълнители от останалите. Например, те могат да открият, че най-добрите затварячи говорят само 30% от продължителността на разговора за продажби, докато средният търговски представител говори 45% от времето.

Във всеки случай основната цел на софтуера за управление на продажбите е да помогне на лидерите в продажбите да измерват и докладват за ефективността и след това да извличат ключови прозрения за действия, които могат да предприемат, за да помогнат за развитието на своя екип.

Защо управлението на продажбите и маркетинга е важно?
Управлението на продажбите и маркетинга е от решаващо значение за стимулиране на производителността на приходите в разрастващи се предприятия и стартиращи фирми. Приходите винаги се движат или от продажби, или от маркетинг и най-често от комбинация от двете. Така че, ако целта ви е да увеличите приходите (което е в 99% от случаите), искате да подобрите възможностите си за продажби и маркетинг.

Единственият начин, по който можете да направите това, е чрез оценка на ефективността, каквато е в момента, задаване на цели и KPI, идентифициране на най-големите двигатели на ефективността и предоставяне на поддръжка, обучение, обучение и възможности за развитие, за да постигнете тези цели и тези KPI.

С други думи, управление на продажбите и маркетинга.

Но когато говорим за управление на продажбите, много от нас се сещат за стереотипния лидер на котелно помещение,

Обучение

Фазата на обучение в процеса на управление на продажбите е мястото, където давате на новите си търговски. Aпредставители уменията, от които се нуждаят, за да се справят с работата.

Ще преминете през аспекти като: Оттам нататък те могат да влязат. Dв график на пълен работен ден точно както останалите ви представители.

Ще трябва постоянно да следите представянето на търговския представител и най-добрият начин да направите това е да използвате пакета за отчети и анализи във вашия CRM инструмент за продажби.

Първо погледнете ефективността на представителите спрямо ключовите показатели за ефективност (KPI). Постигат ли целите си? Къде се представят по-слабо?

След това погледнете сравнително ефективността. Кой се представя добре или не добре във всяка област? Какво отличава тези повторения от гледна точка на активността?

Използвайте тази информация, за да подхранвате вашите разговори за оценка на ефективността и да стимулирате инициативи за обучение и развитие.

Коучинг и развитие
Последният етап от процеса на управление на продажбите е коучингът и развитието.

Тоест предоставяне на подкрепа на вашите търговци, за да им помогнете да повишат уменията си и да постигнат онези високи цели, които сте им поставили.

Комбинацията от екипен и индивидуален коучинг работи добре тук.

Използвайте сесии за развитие на екипа, за да обсъдите проблемите, пред които е изправен целият екип, като например позициониране на характеристиките и предимствата на продуктите или управление на разговори за затваряне и преговори.

Комбинирайте тези сесии с индивидуални коучинг разговори, за да помогнете на отделните. Zпредставители да повишат уменията си в областите, които им липсват най-много.

Например, ако един агент Актуализиран телефонен номер за 2024 г. от цял ​​свят има проблеми с търсенето. Sможете да преминете през поредица от сценарии за ролева игра с него и да предоставите обратна. Aвръзка в реално време, за да му помогнете да се развие.  Етап на процеса на управление на продажбите

Актуализиран телефонен номер за 2024 г. от цял ​​свят

Какво включва

1. Намиране на правилните хора, които да добавите към вашия екип по продажбите.

2. Включване Привикване на нови Fighjendu i Clienti cù Email Marketing служители към вашия екип, среда, софтуер, клиенти, продукти и процеси.

3. Обучение Осигуряване на първоначално awb directory обучение и развитие, за да доведете повторения до точка, в която те могат да продават сами.

4. Мониторинг на изпълнението Проследяване на ключови показатели и наблюдение на растежа на представителите. Sза да се търсят възможности за предоставяне на допълнителна поддръжка.

5. Коучинг и развитие Индивидуализирана подкрепа за повишаване на уменията на представители в областите, където имат най-много възможности за подобрение.

6 Характеристики на системите за управление на продажбите И така, какво точно има в системата за управление на продажбите? Ето трите най-важни функции, предлагани от почти всяка велика компания, която предлага софтуер за управление на продажбите.

1. Отчитане и анализ
Елементите за отчитане и анализ на системите за управление на продажбите са най-важните и вероятно най-широко използваните.

Тази функция е това, което ви позволява да проследявате напредъка на търговския представител, да разбирате. Sефективността спрямо KPI и да създавате автоматизирани отчети по имейл, които да изпращате на вашите лидери по продажбите.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *